Fysioterapia Turku

Tehokkaalla fysioterapialla pyritään löytämään syitä tuki- ja liikuntaelinvaivojen syntymiseen, lievittämään tai poistamaan jo syntyneitä oireita sekä ennaltaehkäisemään samankaltaisia oireita tulevaisuudessa.

Fysioterapia Turku fysioterapeutti Askelklinikka Turku

Mitä on fysioterapia?

Fysioterapia Turku on asiakkaan ohjausta ja neuvontaa, terapeuttista harjoittelua, yksilön oman aktiivisuuden korostamista sekä manuaalisia hoitokeinoja. Kynnys fysioterapiaan hakeutumiselle tulisi olla matala. Toiminta meillä on aina asiakaslähtöistä ja pyrimme löytämään sinulle sopivat keinot toimintakykysi palauttamiseen

Kenelle fysioterapia sopii?

Fysioterapia on monipuolinen hoitomuoto, joka voi auttaa ihmisiä eri elämänvaiheissa ja monenlaisten haasteiden kanssa. Se ei rajoitu vain tiettyihin ikäryhmiin tai sairauksiin, vaan voi tarjota apua ja tukea laajalle kohderyhmälle. Tässä on joitakin kohderyhmiä, joille fysioterapia erityisesti sopii:

 • Urheilijat ja aktiiviliikkujat: Urheiluvammat ovat yleisiä, ja fysioterapia voi auttaa niiden hoidossa sekä ennaltaehkäisyssä. Fysioterapia voi myös parantaa suorituskykyä ja vähentää loukkaantumisriskiä.

 • Työikäiset: Toimistotyöntekijät ja fyysisesti raskasta työtä tekevät voivat hyötyä fysioterapiasta. Se voi auttaa esimerkiksi niska-hartiaseudun kiputiloissa, selkävaivoissa ja työperäisissä rasitusvammoissa.

 • Ikääntyneet: Ikääntyessä liikkuvuus ja lihasvoima voivat heikentyä, mikä lisää kaatumisen riskiä ja voi vaikuttaa elämänlaatuun. Fysioterapia voi auttaa ylläpitämään ja parantamaan liikkuvuutta, tasapainoa ja yleistä fyysistä kuntoa.

 • Lapset ja nuoret: Lasten fysioterapia keskittyy tukemaan lapsen normaalia kehitystä, liikkumista ja osallistumista. Se voi olla hyödyllistä mm. kehityksellisten viivästymien, asentovirheiden tai liikuntaelinten sairauksien yhteydessä.

 • Raskaana olevat ja synnyttäneet naiset: Raskaus ja synnytys voivat asettaa suuren rasituksen naisen keholle. Fysioterapia voi auttaa raskauden aikaisissa ja synnytyksen jälkeisissä kiputiloissa, lantionpohjan vahvistamisessa ja kehon palautumisessa.

 • Kroonisia sairauksia sairastavat: Monet krooniset sairaudet, kuten reuma, MS-tauti ja Parkinsonin tauti, voivat vaikuttaa liikkumiseen ja toimintakykyyn. Fysioterapia voi auttaa lievittämään oireita, parantamaan liikkuvuutta ja ylläpitämään itsenäisyyttä.

 • Leikkauksesta toipuvat: Monenlaiset leikkaukset, kuten ortopediset toimenpiteet tai sydänleikkaukset, vaativat usein jälkihoitona fysioterapiaa. Se auttaa nopeuttamaan toipumista, palauttamaan liikkuvuuden ja vähentämään kipua.

 • Työkyvyttömyyden tai vamman kanssa elävät: Fysioterapia voi auttaa ihmisiä, jotka elävät erilaisten vammojen tai sairauksien aiheuttaman työkyvyttömyyden kanssa. Se voi parantaa elämänlaatua tarjoamalla keinoja kivun hallintaan, liikkuvuuden parantamiseen ja itsenäisen toimintakyvyn ylläpitämiseen.

Fysioterapeutti Turku

Hoidamme seuraavia alaraajojen ongelmia:

 • Plantaarifaskiitti

 • Metatarsalgia

 • Akillesjänteen tendinopatia

 • Polven nivelrikko

 • Polvivammat (esim. ACL-vammat)

 • Shin splints (sääriluun rasitusmurtuma)

 • Nilkan nyrjähdykset ja vammat

 • Jalkapöydän murtumat

 • Lonkan bursiitti

 • Lonkan artroosi

 • Jännetulehdukset alaraajoissa

 • Laskimovaivat ja turvotukset alaraajoissa

 • Jalkaterän virheasennot (esim. lattajalka, korkea jalkaholvi)

 • Mortonin neuroma

 • Juoksijan ja hyppääjän polvi

 • Osgood-Schlatterin tauti

 • Severin tauti

Mitä menetelmiä alaraajafysioterapiassa käytetään?

Alaraajafysioterapia keskittyy alaraajojen, kuten jalkojen, polvien, nilkkojen ja jalkaterien, toimintahäiriöiden ja kiputilojen hoitoon. Se voi olla tarpeen monenlaisten ongelmien, kuten vammojen, leikkausten jälkihoitojen, kroonisten sairauksien tai yleisen kivun ja toimintahäiriöiden vuoksi. Alaraajafysioterapiaan kuuluu useita erilaisia menetelmiä ja hoitomuotoja, jotka valitaan yksilöllisesti potilaan tarpeiden mukaan. Tässä on joitakin yleisimmin käytettyjä menetelmiä:

1. Manuaalinen terapia

Käsillä tehtävät hoidot, kuten nivelten mobilisointi ja manipulaatio sekä pehmytkudoskäsittelyt, jotka voivat auttaa parantamaan liikkuvuutta, vähentämään kipua ja edistämään paranemista.

2. Terapeuttinen harjoittelu

Terapeuttinen harjoittelu on keskeinen osa alaraajafysioterapiaa, joka keskittyy erityisesti potilaan toimintakyvyn parantamiseen ja kivun hallintaan. Tämä menetelmä sisältää räätälöidyt harjoitteet, jotka on suunniteltu vahvistamaan alaraajojen lihaksia, parantamaan liikkuvuutta, lisäämään lihaskestävyyttä ja stabiloimaan nivelten toimintaa. Terapeuttisen harjoittelun tavoitteena on myös edistää potilaan itsenäistä liikkumista ja toimintakykyä sekä ehkäistä vammojen uusiutumista. Harjoittelun avulla pyritään myös parantamaan potilaan yleistä fyysistä kuntoa ja tukemaan positiivista terveyskäyttäytymistä pitkällä tähtäimellä.

3. Kinesioteippaus

Elastisen teipin käyttö tuen ja kivunlievityksen tarjoamiseksi sekä lymfakierron ja verenkierron parantamiseksi. Kinesioteippaus voi myös auttaa parantamaan lihasten toimintaa ja vähentämään turvotusta.

4. Faskiakäsittely

Faskia on sidekudoksen verkosto, joka ympäröi ja tukee lihaksia, luita ja elimiä. Faskiakäsittely keskittyy faskian venyttämiseen ja manipulointiin parantaakseen kudosten liikkuvuutta, vähentämään kipua ja parantamaan kehon toiminnallista liikkuvuutta. Menetelmiin voi kuulua manuaalinen hieronta, erityiset venytystekniikat ja työkaluilla tehtävä käsittely, jotka auttavat vapauttamaan faskian jännityksiä ja parantamaan kudosten välistä liukumista.

5. Yksilölliset tukipohjalliset

Yksilöllisesti muotoillut tukipohjalliset ovat tärkeä hoitomuoto monille alaraajojen ongelmista kärsiville. Ne suunnitellaan ja valmistetaan potilaan jalkojen yksilöllisten tarpeiden mukaan tukemaan jalkaholvia, parantamaan jalkojen asentoa ja jakamaan painetta tasaisemmin jalkapohjan alueella. Tukipohjalliset voivat auttaa lievittämään kipua, parantamaan kävelyä ja juoksua sekä ehkäisemään uusia vammoja. Ne ovat erityisen hyödyllisiä potilaille, jotka kärsivät jalkaterän ja nilkan alueen ongelmista, kuten plantaarifaskiitista, jalkaholvin madaltumisesta tai ylipronaatiosta. Tarvittaessa valmistamme  asiakkaalle yksilölliset AskelAid -tukipohjalliset

Fysioterapian palvelut – varaa aika alaraajatutkimukseen

Fysioterapeuttimme tekee sinulle ensimmäiseksi alaraajatutkimuksen, jotta saamme selville alaraajan ongelman todelliset syyt. Aina se ei ole siltä miltä se pinnalta näyttää. Syiden selvittämisen jälkeen kuntoutus voidaan aloittaa.

Fysioterapia hinnasto

Tutustu fysioterapia hinnastoon.

Usein kysyttyä fysioterapiasta

Fysioterapiaan ei tarvita lähetettä, vaan voit hakeutua nopeasti fysioterapeutin vastaanotolle ja saada apua vaivoihisi. Jos sinulla on lähete, niin voit ottaa sen mukaasi. Kuitenkin 1.1.2023 lähtien Kelan ei myönnä korvausta fysioterapiasta. Mikäli sinulla on käytössäsi maksusitoumus, muistathan ottaa sen mukaan ensimmäiselle käyntikerralle.

Ensimmäisen käynnin on hyvä olla aina 60min, jonka aikana asiakas tutkitaan ja laaditaan yhdessä hoidon tavoitteet. Seuraavat ajat voivat olla mitä tahansa 30-60min väillä. Jatkokäyntien pituudet neuvotellaan fysioterapeutin kanssa.

Fysioterapeutti ei ole hieroja, vaikka hierontaa voidaan käyttää osana fysioterapiahoitoa. Fysioterapeutit ovat terveydenhuollon ammattilaisia, jotka keskittyvät laajemmin ihmisen liikkumiskyvyn ja toimintakyvyn parantamiseen.