Podiatrinen fysioterapia - apua jalkavaivoihin!

Mitä podiatrinen fysioterapia oikein on?

Podiatrinen fysioterapia on fysioterapian haara, joka keskittyy erityisesti jalkoihin ja alaraajoihin. Se tarjoaa asiantuntevaa apua niille, jotka kärsivät jalkojen ongelmista tai haluavat pitää huolta jalkojensa terveydestä. Tämä terapiamuoto käyttää monenlaisia hoitokeinoja, kuten liike- ja lihaskuntoharjoittelua, manuaalista käsittelyä, nivelten manuaalista mobilisointia, faskiamanipulaatiota, teippausta ja yksilöllisiä tukipohjallisia. Podiatrisen fysioterapian kohderyhmää ovat ihmiset, joilla on jalkavaivoja tai jotka haluavat parantaa jalkojensa toimintaa.

Podiatrinen fysioterapia fysioterapeutti Turku Askelklinikka

Miten podiatrinen fysioterapia eroaa yleisestä fysioterapiasta?

Vaikka perinteinen fysioterapia tarjoaa apua koko kehon lihas- ja tukirankajärjestelmän ongelmiin, podiatrinen fysioterapia keskittyy nimenomaan jalkojen ja alaraajojen terveyteen. Podiatrinen fysioterapeutti on erikoistunut diagnosoimaan ja hoitamaan jalkoihin liittyviä sairauksia ja vaivoja. Heillä on syvällinen ymmärrys jalkojen anatomiasta ja biomekaaniikasta, mikä mahdollistaa tarkemman ja tehokkaamman hoidon suunnittelun ja toteutuksen.

Podiatriset fysioterapeutit osaavat arvioida jalkojen asentoa ja liikettä, tunnistaa ongelmia ja laatia juuri sinulle sopivan hoitosuunnitelman. He voivat neuvoa sinua valitsemaan oikeanlaiset kengät, suunnitella yksilöllisesti muotoiltuja tukipohjallisia, jotka tukevat jalkojasi oikealla tavalla, ja ohjata sinua tekemään harjoituksia, jotka vahvistavat jalkojesi lihaksia ja parantavat niiden toimintaa.

Ero näiden kahden välillä on siis erikoistumisen taso ja osaamisen keskittyminen. Podiatrinen fysioterapia tarjoaa erityisosaamista jalkojen terveyden alueella.

Podiatrisella fysioterapialla voidaan auttaa seuraavia ongelmia

Podiatrinen fysioterapia on fysioterapian erikoisala, joka pyrkii selvittämään ja hoitamaan liikkumisen ongelmia ja erilaisia alaraajan toimintahäiriöitä. Se tarjoaa tehokkaita ratkaisuja laajaan kirjoon jalkojen ja alaraajojen ongelmia kuten jalkaterän, polven tai lonkan kiputiloihin. Se voi auttaa lievittämään kipua, parantamaan liikkuvuutta ja ennaltaehkäisemään tulevia vaivoja. Tässä muutamia esimerkkejä ongelmista, joissa podiatrinen fysioterapia voi olla avuksi:

 • Plantaarifaskiitti: Kivulias tila, joka johtuu jalkapohjan kalvon tulehduksesta.

 • Kantapääkipu

 • Akillesjänteen kiputilat

 • Päkiäkivut

 • Polven alueen kivut ja vaivat

 • Lonkan alueen kivut ja vaivat

 • Hallux valgus: Suuren varpaan virheasento, joka voi aiheuttaa kipua ja hankaluuksia kävellessä.

 • Mortonin neuroma: Jalkapohjan hermopinne, joka aiheuttaa kipua ja epämukavuutta etujalan alueella.

 • Litteät jalat ja korkea jalkaholvi: Rakenteelliset poikkeavuudet, jotka voivat aiheuttaa kipua ja toiminnallisia ongelmia.

 • Nilkan ja jalkaterän vammat: Kuten nyrjähdykset ja venähdykset, jotka vaativat oikeanlaista kuntoutusta.

 • Diabeettinen jalka: Diabetes voi aiheuttaa hermovaurioita ja verenkiertohäiriöitä jaloissa, mikä edellyttää erityistä huomiota ja hoitoa.

Podiatrisen fysioterapian avulla voidaan myös parantaa urheilusuorituksia tarjoamalla ohjausta oikeanlaisesta jalkojen toiminnasta ja liikkeestä. Lisäksi se tukee ikääntyvien ihmisten jalkojen terveyttä, edistäen parempaa tasapainoa ja vähentäen kaatumisen riskiä.

Varaa aika alaraajatutkimukseen

Varaa aika alaraaja-analyysiin, jossa selvitämme tukipohjallisten tarpeen.

Usein kysyttyä

Yksilöllisten tukipohjallisten hinta vaihtelee fysioterapeutin analyysin, valmistusprosessin ja käytettyjen materiaalien mukaan.