Vasaravarvas fysioterapia

Vasaravarvas on yleinen jalkaterän ongelma, joka voi aiheuttaa kipua ja epämukavuutta kävellessä. Vasaravarpaat huomaa, kun varpaan ensimmäinen nivel koukistuu ja toinen nivel ojentuu, mikä saa varpaan muistuttamaan vasaraa. Tämä voi johtua monista syistä, kuten epäsopivista kengistä, rakenteellisista muutoksista jalkaterässä tai nivelten jäykkyydestä. Vasaravarpaan fysioterapia on tehokas hoitomuoto varpaan oireiden lievittämiseen ja jalkaterän toiminnallisuuden parantamiseen.

Vasaravarvas fysioterapia fysioterapeutti Turku Askeliklinikka Turku

Vasaravarvas fysioterapia

Tavoitteemme: Tarjota yksilöllistä ja kokonaisvaltaista fysioterapiaa vasaravarpaiden hoitoon, keskittyen kivun lievittämiseen, varpaiden asennon korjaamiseen ja jalkaterän toiminnallisuuden parantamiseen.

Varpaiden fysioterapia

 • Alkukartoitus: Kattava arviointi jalkaterän rakenteesta, liikkuvuudesta ja kivun asteesta. Tämä sisältää myös kävelyanalyysin ja jalkineiden tarkastelun.

 • Yksilöllinen hoitosuunnitelma: Laadimme jokaiselle potilaalle yksilöllisen hoitosuunnitelman, joka voi sisältää manuaalista terapiaa, harjoitteita liikkuvuuden ja voiman lisäämiseksi, sekä ohjeita jalkineiden valintaan.

 • Manuaalinen terapia: Käytämme erilaisia manuaalisia tekniikoita, kuten nivelten mobilisointia ja pehmytkudoskäsittelyä, lievittääksemme kipua ja parantaaksemme liikkuvuutta.

 • Terapeuttiset harjoitteet: Suunnittelemme harjoitteita, jotka vahvistavat jalkaterän ja alaraajojen lihaksia, parantavat liikkuvuutta ja auttavat korjaamaan varpaiden asentoa.

 • Neuvonta ja ohjaus: Annamme ohjeita ergonomisista jalkineista ja mahdollisista tukipohjallisista, jotka voivat auttaa lievittämään oireita ja estämään ongelman pahenemista.

 • Seuranta ja arviointi: Seuraamme hoitosuunnitelman edistymistä säännöllisesti ja teemme tarvittaessa muutoksia hoitoon.

Kenelle vasaravarpaan fysioterapia sopii?

Palvelumme on tarkoitettu kaikille, jotka kärsivät vasaravarpaiden aiheuttamasta kivusta ja epämukavuudesta, ja etsivät tehokasta ja kohdennettua hoitoa.

Miksi valita meidät fysioterapeutiksi?

 • Ammattitaitoinen ja kokenut henkilökunta

 • Yksilöllinen ja kokonaisvaltainen lähestymistapa hoitoon

 • Modernit hoitomenetelmät ja -välineet

 • Sitoutuminen potilaan hyvinvoinnin parantamiseen

Varaa aika alaraajatutkimukseen

Jos olet kiinnostunut vasaravarvas fysioterapiasta tai haluat lisätietoja palveluistamme, ota yhteyttä toimistoomme. Voit varata ajan puhelimitse, sähköpostitse tai verkkosivujemme kautta.

Vasaravarpaiden hoitoon erikoistunut fysioterapia voi tarjota merkittävää helpotusta ja parantaa elämänlaatua. Ota ensimmäinen askel kohti kivuttomampaa kävelyä ja varaa aika konsultaatioon jo tänään.

Usein kysyttyä vasaravarpaista

Jos sinulla on vasaravarvas, alaraajoihin erikoistunut fysioterapeutti voi auttaa sinua monin tavoin. He suunnittelevat sinulle henkilökohtaisen harjoitusohjelman, joka keskittyy jalkapohjan lihasten vahvistamiseen ja varpaiden liikkuvuuden lisäämiseen. Tämä auttaa parantamaan jalkasi asentoa ja vähentämään kipua.

Fysioterapeutti voi myös käyttää käsillään tehtäviä hoitokeinoja, kuten nivelten mobilisointia, jotta varpaasi liikkuisivat paremmin ja kivuttomammin. He voivat myös suositella tukituotteita, kuten erikoispohjallisia tai tukisiteitä, jotka auttavat pitämään jalkasi oikeassa asennossa ja helpottavat kipua. Näin saat kokonaisvaltaista apua ja tukea vasaravarpaan hoitoon.

Vasaravarvas kehittyy, kun varpaan keskimmäiset nivelet taipuvat epänormaalisti alaspäin, mikä johtaa varpaan kärjen kohdistumiseen kohti lattiaa. Tämä voi johtua monista syistä, kuten epäsopivista kengistä, jotka eivät tarjoa riittävästi tilaa varpaille, tai jalkojen rakenteellisista erityispiirteistä, kuten pitkistä varpaista tai heikentyneestä jalkapohjan lihaksistosta. Myös tietyt sairaudet, kuten diabetes tai reuma, voivat altistaa vasaravarpaan kehittymiselle.

Lisäksi perinnölliset tekijät voivat vaikuttaa, sillä jotkut ihmiset ovat geneettisesti alttiimpia kehittämään jalkaongelmia, kuten vasaravarpaita. Pitkäaikainen paineen ja kitkan vaikutus varpaisiin, esimerkiksi urheillessa tai seistessä pitkiä aikoja, voi myös edistää vasaravarpaan muodostumista. Tärkeää on tunnistaa ja käsitellä näitä tekijöitä varhaisessa vaiheessa, jotta voidaan ehkäistä vasaravarpaan paheneminen ja siihen liittyvä kipu.

Vasaravarpaan kotijumppa keskittyy varpaiden liikkuvuuden parantamiseen ja jalkapohjan lihasten vahvistamiseen. Tässä muutama harjoitus, joita voit kokeilla:

 1. Varpaiden koukistus ja ojennus: Istu tuolilla ja aseta jalkasi lattialle. Koukista varpaitasi hitaasti alas ja ojenna ne sitten takaisin ylös. Toista 10–15 kertaa.

 2. Varpaiden nostot: Pidä kantapäät lattiassa ja nosta varpaita ylöspäin niin korkealle kuin mahdollista. Pidä hetki ja laske sitten hitaasti alas. Toista 10–15 kertaa.

 3. Esineiden nostaminen varpailla: Aseta pieniä esineitä, kuten kyniä tai pieniä palloja, lattialle ja yritä nostaa niitä varpaillasi. Tämä auttaa parantamaan varpaiden hallintaa ja liikkuvuutta.

 4. Varpaiden venytys: Istu ja ota yksi jalka käsiisi. Vedä varpaita hellästi itseäsi kohti, kunnes tunnet venytyksen jalkapohjassa ja varpaissa. Pidä venytys 15–30 sekuntia ja toista toiselle jalalle.

 5. Pyyheliinaharjoitus: Aseta pyyhe lattialle ja tartu sen etureunaan varpaillasi. Yritä rypistää pyyhettä varpaillasi vetämällä sitä itseäsi kohti. Tämä vahvistaa jalkapohjan lihaksia.

Näitä harjoituksia suositellaan tehtäväksi säännöllisesti, esimerkiksi päivittäin, jotta niistä saadaan paras hyöty. Muista lämmitellä jalkasi ennen harjoituksia ja kuunnella kehoasi välttääksesi ylirasitusta.